Mattips: Orkla introducerar ny vegansk formbar färs som är glutenfri
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2018-03-15
Uppdaterad: 2018-03-15

Glutenfria veganska bullar, biffar, burgare, färssås med mera med vegansk färs
I frysdiskarna på Willys kan man hitta den nya veganska färsen som enligt tillverkaren Orkla går att forma till bullar, biffar och burgare utan problem. Färsen är okryddad för att man själv skall kunna sätta sin egen smak på maträtten. Färsen är glutenfri och säker för alla med glutenintolerans att konsumera.
Anamma heter Orklas produktserie som innehåller veganska produkter såsom pulled vego BBQ, falaflar, vegobitar, vegobullar, vegokebab. I den serien ingår den nya formbara färsen.
Läs mer om Anammas produkter på deras hemsida.
Inte för baljväxtallergiker
Alla med baljväxtallergi eller sojaallergi får tyvärr undvika den nya veganska färsen ifrån Anamma för den är baserad på soja.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |