Populärvetenskapliga artiklar
Populärvetenskap innebär lättillgänglig och i viss mån förenklad framställning av vetenskapliga resultat.

Lindra pollenallergi med probiotika
Läs mer

Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn
Läs mer

Vad är malabsorption och hur hänger det ihop med matallergi och matintolerans?
Läs mer

Är psoriasis en magsjukdom (gut-skin axis)?
Läs mer

Behövs kosttillskott vid glutenintolerans (celiaki)?
Läs mer

Är citrusallergi sällsynt i Sverige och Europa?
Läs mer

Vad är skillnaden mellan IgE allergitester och IgG allergitester?
Läs mer

70% av alla barn med mjölkallergi tål upphettad mjölk
Läs mer

Vad är mjölksocker (laktos), mjölksyra och mjölksyrabildande bakterier?
Läs mer

Mer än 1,5 tesked av ”fel” kanelsort dagligen kan vara dåligt för levern
Läs mer

Vad är NCGS (Non-Celiac Gluten Sensitivity)?
Läs mer
Kommentarer