Glutenintolerans

Finns det glutenfritt godis?

Publicerad: 2017-09-25
Uppdaterad: 2023-10-03

Smågodis

Ja, det finns glutenfritt godis!

Det finns både godis som tillverkas specifikt för att vara glutenfritt, såsom Lakritsfabriken i Ramlösa som gör glutenfri lakrits av olika typer, och sedan finns det godis som inte innehåller några ingredienser som är baserade på gluten såsom Ahlgrens bilar. Nackdelen med godis som inte är tillverkade för att vara glutenfria är att tillverkaren kan ändra sitt recept och helt plötsligt innehåller godiset gluten. Om tillverkaren ändrar på receptet måste de dock skriva ut det på paketet så att den syns och markera på innehållsförteckningen att det finns allergener (ett ämne som allergiker kan reagera på) i godiset.

Om du letar efter en lista med glutenfritt godis så har vi samlat en lista i artikeln ”Godis utan gluten – glutenfritt godis”. Om du vill veta mer om vad glutenintolerans innebär och vilka symptom det kan ge har vi skrivit en artikel om det som heter ”Vad är glutenintolerans”.