Mattips: Nya mjölk- och laktosfria alternativ ifrån Alpro i form av havre-mandel dryck och kvarg alternativ med blåbärsmak
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2018-02-16
Uppdaterad: 2018-02-16


Alpro lanserar vårnyheter
Havre-mandel drycken skall enligt Alpro vara god till frukostflingorna med en mild smak av havre och mandel. Nötallergiker och glutenintoleranta bör se upp för havre-mandel drycken kan innehålla spår av nötter och innehåller gluten. Enligt Alpro innehåller den dock inte jordnötter.
Go-On serien, som är ett växtbaserat alternativ till kvarg, har utökats med ett alternativ med blåbärssmak. Enligt Alpros produktbeskrivning skall den ha en krämig konsistens med blåbärssmak. Nötallergiker och sojaallergiker bör se upp för Go-On blåbär kan innehålla spår av nötter och innehåller soja. Enligt Alpro innehåller den dock inte jordnötter.
Båda produkterna skall finnas i butik ifrån vecka 7, enligt Alpros pressmeddelande.
För aktuella varningar kring allergener rekommenderar vi alltid att läsa på förpackningen före köp, eftersom det kan förändras efter att vi publicerat artikeln.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5