Laktosintolerans, Mattips, Mjölkallergi

Mattips: Nya mjölk- och laktosfria alternativ ifrån Alpro i form av havre-mandel dryck och kvarg alternativ med blåbärsmak

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2018-02-16
Uppdaterad: 2018-02-16

Go-On, blåbär, Alpro

 

Havre-Mandel dryck, Alpro

Alpro lanserar vårnyheter

Havre-mandel drycken skall enligt Alpro vara god till frukostflingorna med en mild smak av havre och mandel. Nötallergiker och glutenintoleranta bör se upp för havre-mandel drycken kan innehålla spår av nötter och innehåller gluten. Enligt Alpro innehåller den dock inte jordnötter.

Go-On serien, som är ett växtbaserat alternativ till kvarg, har utökats med ett alternativ med blåbärssmak. Enligt Alpros produktbeskrivning skall den ha en krämig konsistens med blåbärssmak. Nötallergiker och sojaallergiker bör se upp för Go-On blåbär kan innehålla spår av nötter och innehåller soja. Enligt Alpro innehåller den dock inte jordnötter.

Båda produkterna skall finnas i butik ifrån vecka 7, enligt Alpros pressmeddelande.

För aktuella varningar kring allergener rekommenderar vi alltid att läsa på förpackningen före köp, eftersom det kan förändras efter att vi publicerat artikeln.