Mattips: Glutenfria, veganska och sockerfria alternativ till kondisbiten på fikat
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2017-11-24
Uppdaterad: 2017-11-24

Går det att göra raw, sockerfria och goda fika alternativ utan gluten?
Företaget Unbakery gör bakelser, kondisbitar, tårtor, raw-bollar, donuts med mera utan socker, utan gluten och utan att hetta upp bakverken över 42-45 grader.
Om alstren smakar gott kan man bedöma själv. Antingen genom att beställa via deras webbshop, handla i butiken i Stockholm eller hos återförsäljare som finns runt om i landet.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5