Matintolerans Magazin 2.0

För dig som vill veta – mer!

Meny
  • Nyheter
    • Återkallelser
    • Mattips
  • Populärvetenskapliga artiklar
  • Matintolerans
    • Glutenintolerans
    • Laktosintolerans
    • Histaminintolerans
    • Fruktosmalabsorption
    • Salicylsyra intolerans
  • Matallergi
    • Mjölkallergi
    • Sojaallergi
    • Nötallergi
    • Majsallergi
    • Recept
  • Pollenallergi
  • Intervjuer
  • Om
    • Integritetspolicy
    • Kontakt
Meny

Senaste nytt

  • Lindra pollenallergi med probiotika 2021-04-05

Mattips: Glutenfria, veganska och sockerfria alternativ till kondisbiten på fikat

Publicerad den 2017-11-242017-11-24 av Lise-Lotte Thuse

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 24 november, 2017

 

Unbakery

Går det att göra raw, sockerfria och goda fika alternativ utan gluten?

Företaget Unbakery gör bakelser, kondisbitar, tårtor, raw-bollar, donuts med mera utan socker, utan gluten och utan att hetta upp bakverken över  42-45 grader.

Om alstren smakar gott kan man bedöma själv. Antingen genom att beställa via deras webbshop, handla i butiken i Stockholm eller hos återförsäljare som finns runt om i landet.

Läs mer på Unbakerys hemsida…

Lise-Lotte Thuse

Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:

Högskola/Universitet Kursnamn Högskolepoäng
Göteborgs Universitet Antibiotikaresistensens problematik 3
Högskolan Dalarna Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi 15
Jönköpings Universitet Gerontologi, grundkurs 7,5
Luleå Tekniska Universitet Arbetsmiljö och stress 7,5
Uppsala Universitet Medicinsk fysik 8
Uppsala Universitet Grundläggande medicinsk genetik 4,5
Högskolan Kristianstad Näringslärans grunder 7,5
Högskolan Kristianstad Matallergi och intolerans 7,5
Högskolan Kristianstad Näringsfysiologi 7,5
Umeå Universitet Kost vid graviditet och amning 7,5
Umeå Universitet Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer 7,5

Läs vidare...

  • Mattips: Alternativ till jordnötssmör - Mandelsmör, hasselnötssmör, cashewsmör ifrån Kung Markatta
    Mattips: Alternativ till jordnötssmör - Mandelsmör,…
  • Mattips: Nya mjölk- och laktosfria alternativ ifrån Alpro i form av havre-mandel dryck och kvarg alternativ med blåbärsmak
    Mattips: Nya mjölk- och laktosfria alternativ ifrån…
  • Mattips: Glutenfria matkorn ifrån da Carla
    Mattips: Glutenfria matkorn ifrån da Carla

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ideellt webbmagazin

Matintolerans Magazin startade juni 2011 för att få ut information som är till nytta för matallergiker, matintoleranta och andra personer med magbesvär.

De 5 nyaste

  • Lindra pollenallergi med probiotika 2021-04-05
  • Återkallelser: Bama Foods återkallar VegMe Vegobullar med mos – innehåller sojaprotein 2021-04-04
  • Återkallelser: Dr. Oetker återkallar Choco Roses and Leaves & Pink Roses – innehåller spår av mandel 2021-04-04
  • Nyhet: Pollenallergi nytt ämnesområde på Matintolerans Magazin 2021-04-04
  • Vad är pollenallergi, säsongsbunden hösnuva och allergisk rinit? 2021-04-04

Nyhetsmejl

Få mejl varje gång något nytt läggs ut!

Sök

De 5 nyaste

  • Lindra pollenallergi med probiotika 2021-04-05
  • Återkallelser: Bama Foods återkallar VegMe Vegobullar med mos – innehåller sojaprotein 2021-04-04
  • Återkallelser: Dr. Oetker återkallar Choco Roses and Leaves & Pink Roses – innehåller spår av mandel 2021-04-04
  • Nyhet: Pollenallergi nytt ämnesområde på Matintolerans Magazin 2021-04-04
  • Vad är pollenallergi, säsongsbunden hösnuva och allergisk rinit? 2021-04-04

Nyhetsbrev

Kommentarer

  • Lise-Lotte Thuse om Nyhet: Matintolerans Magazin 2.0
  • Christina om Nyhet: Matintolerans Magazin 2.0
  • Lise-Lotte Thuse om Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler
  • Sara om Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler
  • Lise-Lotte Thuse om Vad kan man äta när man har laktosintolerans?

Besökarinformation

© Matintolerans Magazin

Det är enligt upphovsrättslagen förbjudet att på Internet, i tryckt pappersformat eller annat format återge delar eller hela informationen som finns på hemsidan. Det är tillåtet att för privatbruk använda informationen, med källan tydligt angiven, men ej att återge den i något format i eget namn eller företags/organisations namn.

Matintolerans Magazin innehåller information kring matallergi och matintolerans. Informationen kan inte ses som ett alternativ till att söka vård eller få information av läkare eller vårdpersonal. Inte heller bör innehållet på denna webbplats användas för egenvård eller utgöra grund för diagnos eller behandling, utan enbart ses som ett komplement till annan kvalificerad vård eller information.

Taggar

blogginlägg celiaki choklad D-vitamin diagnos facebook gluten glutenfri glutenfritt glutenfritt godis glutenintolerans godis jordnötsallergi laktos laktosfri laktosfritt Laktosintolerans Livsmedelsverket malmö Matallergi matintolerans Matintoleransförbundet mattips matvarning medicin mjölk Mjölkallergi mjölkfri mjölkfri choklad mjölkfritt ny design Nyhet Nyhetsmejl Orkla Foods Recept semester Skrivbordsbakgrund Sojaallergi sommar symptom test tester träning uppdatering Wallpaper

Graviditetsbesvär

Graviditetsbesvär är en webbsida som Matintolerans Magazins samarbetspartner Team Thuse AB tagit fram. Webbsidan har information om vanliga och mindre vanliga besvär före, under och efter graviditet.
© 2021 Matintolerans Magazin 2.0 | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema