Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 13 november, 2016

Maizena är  glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri och passar perfekt till att reda såser med istället för vetemjöl.

Ingredienser för Maizena majstärkelse

Majsstärkelse

 

Däremot skall man vara försiktig med att ta fel sort! För Maizenaredning innehåller laktos och/eller mjölkprotein och paketen ser väldigt lika ut:

OBS: Maizenaredning ljus och mörk innehåller laktos och/eller mjölkprotein

 

Ingredienser för Maizenaredning mörk

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, färgämne (E 150c).

Ingredienser för Maizenaredning ljus

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, stabiliseringsmedel (E 450), härdat vegetabiliskt fett, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E 471).

 

Kom ihåg att alltid läsa på paketen för ibland ändrar tillverkarna sina recept.

Källor

 Uppdateringar

  • 2012-06-16, Bytte namn ifrån Källa till Källor och satte ”www.maizena.se” i en punktlista

 

2 Replies to “Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena”

  1. Denna är inte mjölkfri, Laktos fri är den, men viktigt att hålla dom isär. min dotter skulle bli alvarligt sjuk om hon skulle få denna som ”mjölkfri”.

    1. Hejsan Joakim,
      tack för din kommentar men som det står i artikeln så är produkten ”Maizena majsstärkelse” mjölkfri och innehåller enbart majsstärkelse. Däremot finns det två andra produkter som heter ”Maizena redning ljus” och ”Maizena redning brun” och de innehåller mjölk.
      Det är viktigt att hålla isär produkterna för att ta fel kan som du själv påpekar ge allvarliga konsekvenser för mjölkallergiker.

      Jag hoppas att det ytterligare förtydligade artikeln,
      Mvh Lise-Lotte, Matintolerans Magazin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.