Mattips

Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2011-10-10
Uppdaterad: 2016-11-13

Maizena är  glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri och passar perfekt till att reda såser med istället för vetemjöl.

Ingredienser för Maizena majstärkelse

Majsstärkelse

 

Däremot skall man vara försiktig med att ta fel sort! För Maizenaredning innehåller laktos och/eller mjölkprotein och paketen ser väldigt lika ut:

OBS: Maizenaredning ljus och mörk innehåller laktos och/eller mjölkprotein

 

Ingredienser för Maizenaredning mörk

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, färgämne (E 150c).

Ingredienser för Maizenaredning ljus

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, stabiliseringsmedel (E 450), härdat vegetabiliskt fett, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E 471).

 

Kom ihåg att alltid läsa på paketen för ibland ändrar tillverkarna sina recept.

Källor

 Uppdateringar

  • 2012-06-16, Bytte namn ifrån Källa till Källor och satte ”www.maizena.se” i en punktlista