Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena
Publicerad: 2011-10-10
Uppdaterad: 2025-02-20
Maizena majsstärkelse är naturligt glutenfri
Maizena är glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri och passar perfekt till att reda såser med istället för vetemjöl.
Maizena redning ljus innehåller laktos
Om du har laktosintolerans eller mjölkallergi se upp med att inte ta fel sort. Maizena redning ljus innehåller laktos och Maizena redning och Maizena majsstärkelse paketen ser snarlika ut.
Ingredienser för Maizena redning ljus
Potatisstärkelse, MJÖLKSOCKER, maltodextrin, rismjöl.
Maizena redning brun innehåller laktos
Om du har laktosintolerans eller mjölkallergi så se upp med att inte ta Maizena redning brun eftersom den innehåller mjölksocker (laktos).
Ingredienser för Maizenaredning mörk
Potatisstärkelse, MJÖLKSOCKER, maltodextrin, rismjöl, färgämne (E 150 c).
Läs alltid på förpackningen, ibland ändrar tillverkare innehåll.
Referenser
Uppdateringar
- 2012-06-16, Bytte namn ifrån Källa till Källor och satte ”www.maizena.se” i en punktlista
- 2021-12-25, Uppdaterade hela artikeln så att informationen är aktuell

Redaktör, Lise-Lotte Thuse
______________________________
Master in Science
Denna är inte mjölkfri, Laktos fri är den, men viktigt att hålla dom isär. min dotter skulle bli alvarligt sjuk om hon skulle få denna som ”mjölkfri”.
Hejsan Joakim,
tack för din kommentar men som det står i artikeln så är produkten ”Maizena majsstärkelse” mjölkfri och innehåller enbart majsstärkelse. Däremot finns det två andra produkter som heter ”Maizena redning ljus” och ”Maizena redning brun” och de innehåller mjölk.
Det är viktigt att hålla isär produkterna för att ta fel kan som du själv påpekar ge allvarliga konsekvenser för mjölkallergiker.
Jag hoppas att det ytterligare förtydligade artikeln,
Mvh Lise-Lotte, Matintolerans Magazin