Matintolerans Magazin 2.0

För dig som vill veta – mer!

Meny
  • Nyheter
    • Återkallelser
    • Mattips
  • Populärvetenskapliga artiklar
  • Matintolerans
    • Glutenintolerans
    • Laktosintolerans
    • Histaminintolerans
    • Fruktosmalabsorption
    • Salicylsyra intolerans
  • Matallergi
    • Mjölkallergi
    • Sojaallergi
    • Nötallergi
    • Majsallergi
    • Recept
  • Intervjuer
  • Om
    • Integritetspolicy
    • Kontakt
Meny

Senaste nytt

  • Nyhet: Om järntillskott och järnrik mat inte hjälper tänk på att kopparbrist kan ge anemi 2020-12-31

Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena

Publicerad den 2011-10-102016-11-13 av Lise-Lotte Thuse

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 13 november, 2016

Maizena är  glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri och passar perfekt till att reda såser med istället för vetemjöl.

Ingredienser för Maizena majstärkelse

Majsstärkelse

 

Däremot skall man vara försiktig med att ta fel sort! För Maizenaredning innehåller laktos och/eller mjölkprotein och paketen ser väldigt lika ut:

OBS: Maizenaredning ljus och mörk innehåller laktos och/eller mjölkprotein

 

Ingredienser för Maizenaredning mörk

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, färgämne (E 150c).

Ingredienser för Maizenaredning ljus

Potatisstärkelse, mjölksocker, maltodextrin, rismjöl, stabiliseringsmedel (E 450), härdat vegetabiliskt fett, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E 471).

 

Kom ihåg att alltid läsa på paketen för ibland ändrar tillverkarna sina recept.

Källor

  • www.maizena.se

 Uppdateringar

  • 2012-06-16, Bytte namn ifrån Källa till Källor och satte ”www.maizena.se” i en punktlista

 

Lise-Lotte Thuse

Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:

Högskola/Universitet Kursnamn Högskolepoäng
Göteborgs Universitet Antibiotikaresistensens problematik 3
Högskolan Dalarna Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi 15
Jönköpings Universitet Gerontologi, grundkurs 7,5
Luleå Tekniska Universitet Arbetsmiljö och stress 7,5
Uppsala Universitet Medicinsk fysik 8
Uppsala Universitet Grundläggande medicinsk genetik 4,5
Högskolan Kristianstad Näringslärans grunder 7,5
Högskolan Kristianstad Matallergi och intolerans 7,5
Högskolan Kristianstad Näringsfysiologi 7,5
Umeå Universitet Kost vid graviditet och amning 7,5
Umeå Universitet Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer 7,5

2 reaktioner på “Glutenfri, mjölkfri, laktosfri, sojafri, nötfri redning till såser – Maizena”

  1. Joakim skriver:
    2018-01-25 kl. 16:38

    Denna är inte mjölkfri, Laktos fri är den, men viktigt att hålla dom isär. min dotter skulle bli alvarligt sjuk om hon skulle få denna som ”mjölkfri”.

    Svara
    1. Thuse Lise-Lotte skriver:
      2018-02-16 kl. 16:57

      Hejsan Joakim,
      tack för din kommentar men som det står i artikeln så är produkten ”Maizena majsstärkelse” mjölkfri och innehåller enbart majsstärkelse. Däremot finns det två andra produkter som heter ”Maizena redning ljus” och ”Maizena redning brun” och de innehåller mjölk.
      Det är viktigt att hålla isär produkterna för att ta fel kan som du själv påpekar ge allvarliga konsekvenser för mjölkallergiker.

      Jag hoppas att det ytterligare förtydligade artikeln,
      Mvh Lise-Lotte, Matintolerans Magazin

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ideellt webbmagazin

Matintolerans Magazin startade juni 2011 för att få ut information som är till nytta för matallergiker, matintoleranta och andra personer med magbesvär.

De 3 nyaste

  • Nyhet: Om järntillskott och järnrik mat inte hjälper tänk på att kopparbrist kan ge anemi 2020-12-31
  • Nyhet: Kommentarsfunktionen fungerar igen! 2020-12-22
  • Nyhet: Uppdaterat ”Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn” 2020-12-19

Nyhetsmejl

Få mejl varje gång något nytt läggs ut!

Sök

De 5 nyaste

  • Nyhet: Om järntillskott och järnrik mat inte hjälper tänk på att kopparbrist kan ge anemi 2020-12-31
  • Nyhet: Kommentarsfunktionen fungerar igen! 2020-12-22
  • Nyhet: Uppdaterat ”Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn” 2020-12-19
  • Hur vet jag om jag har majsallergi? 2020-12-06
  • Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn 2020-11-27

Nyhetsbrev

Kommentarer

  • Lise-Lotte Thuse om Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler
  • Sara om Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler
  • Lise-Lotte Thuse om Vad kan man äta när man har laktosintolerans?
  • Sara Hallin om Vad kan man äta när man har laktosintolerans?
  • Lise-Lotte Thuse om Vad kan man äta när man har laktosintolerans?

Besökarinformation

© Matintolerans Magazin

Det är enligt upphovsrättslagen förbjudet att på Internet, i tryckt pappersformat eller annat format återge delar eller hela informationen som finns på hemsidan. Det är tillåtet att för privatbruk använda informationen, med källan tydligt angiven, men ej att återge den i något format i eget namn eller företags/organisations namn.

Matintolerans Magazin innehåller information kring matallergi och matintolerans. Informationen kan inte ses som ett alternativ till att söka vård eller få information av läkare eller vårdpersonal. Inte heller bör innehållet på denna webbplats användas för egenvård eller utgöra grund för diagnos eller behandling, utan enbart ses som ett komplement till annan kvalificerad vård eller information.

Taggar

blogginlägg celiaki choklad D-vitamin diagnos facebook gluten glutenfri glutenfritt glutenfritt godis glutenintolerans godis laktos laktosfri laktosfritt Laktosintolerans Livsmedelsverket malmö Matallergi matintolerans Matintoleransförbundet mattips matvarning medicin mjölk Mjölkallergi mjölkfri mjölkfri choklad mjölkfritt ny design Nyhet Nyhetsmejl Orkla Foods Recept semester Skrivbordsbakgrund Sojaallergi sommar symptom test tester träning uppdatering Wallpaper återkallelse

Graviditetsbesvär

Graviditetsbesvär är en webbsida som Matintolerans Magazins samarbetspartner Team Thuse AB tagit fram. Webbsidan har information om vanliga och mindre vanliga besvär före, under och efter graviditet.
© 2021 Matintolerans Magazin 2.0 | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema