Nyhet

Nyhet: Pollenallergi nytt ämnesområde på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2021-04-04
Uppdaterad: 2023-10-03

Björkträd
Fotograf Eva Elijas, Pexels

I samband med vårens intåg lanseras ett nytt ämnesområde på Matintolerans Magazin, pollenallergi. Syftet är samma som för övriga ämnesområden, det vill säga att tillhandahålla korrekt, tydlig och förståelig information baserad på angivna källor av god kvalité.

De som drabbas utav pollenallergi har ofta även korsallergi och/eller andra typer av matintoleranser och matallergier. Därför blev det ett naturligt val att lägga till pollenallergi tillsammans med informationen kring olika matallergier och matintoleranser.

Alla artiklar som skrivs kring pollenallergi samlas på sidan Pollenallergi, och första artikeln heter ”Vad är pollenallergi, säsongsbetonad hösnuva och allergisk rinit”.