Nyhet

Nyhet: Matintolerans Magazin 2.0

Publicerad: 2020-06-20
Uppdaterad: 2023-10-03

Igår fyllde Matintolerans Magazin 9 år, i juni 2011, då startade det hela med adressen www.matintolerans.se och en vision om att kunna få ut information kring det näst intill okända området matintolerans.

Kunskapen kring matintolerans och informationsmängden som finns tillgänglig har exploderat över de nästan 10 åren som Matintolerans Magazin (med olika namn men samma adress) funnits på Internet.

I år är det dags för förnyelse, så här mitt i Covid-19 tider, Matintolerans Magazin håller därför på att beskäras så att enbart välbesökta sidor kommer att finnas kvar och övriga sidor tas bort. Anledningen är att få ett aktuellt innehåll. Matintolerans Magazin kommer att gå ifrån att ha 620 sidor publicerade till att landa kring 175 sidor, som blir en hanterbar mängd att faktagranska och göra korrigeringar på.

Sökmotorer, såsom Google, kommer inte att uppskatta att sidor tas bort eftersom de lever på att ha ett stort sökresultat. Men tanken bakom Matintolerans Magazin är inte att göra Google glada utan att leverera relevant, korrekt och intressant information till personer som söker information om matintolerans, matallergi eller har andra magproblem.

Väl mött,
Grundare, skribent & redaktör Lise-Lotte Thuse