Glutenintolerans, Nyhet

Nyhet: Leverans problem på Axa glutenfria havregryn

Publicerad: 2019-10-01
Uppdaterad: 2023-10-03

Axas glutenfria havregryn har leveransproblem

Det finns ett fåtal olika tillverkare utav glutenfria havregryn där Semper och Axa är de mest välkända tillverkarna.

Axa har problem att leverera glutenfria havregryn ut till butikerna. När Matintolerans Magazin ringde upp för att fråga om leveransdatum eller status så kunde kundservice hos Axa inte utlova något datum. De kunde meddela att de paket som fanns gått ut till Coop och att ICA valt att inte ha Axas glutenfria i sitt sortiment längre. Anledning till att det uppått leveransproblem enligt Axas kundtjänst var dålig skörd förra sommaren (2018) på grund av den varma temperaturen blev den glutenfria skörden sämre. Enligt kundtjänst gjorde Axa allt de kunde för att få ut glutenfria havregryn till butikerna igen så fort som möjligt.

Leveransproblemen kan ha pågått i 4-6 veckor

Det dröjde ett tag före vi på Matintolerans Magazin fick kännedom om att Axa fattades i butikerna. Enligt våra lokala källor i Malmö kan leveransproblemen ha pågått i 4-6 veckor. Tiden kan vara längre eller kortare beroende på vart i landet man bor men leveransproblemen gäller hela Sverige.