Nyhet: Uppdaterat ”Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn”
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2020-12-19
Uppdaterad: 2020-12-19
Den populärvetenskapliga artikeln ”Om man har glutenintolerans (celiaki) ökar risken att få järnbrist eller låga nivåer av järn” har blivit uppdaterad med ett nytt stycke.
Stycket handlar om hur man får i sig järn, vilka olika former utav järn det finns, vad hindrar upptaget utav järn, vad som främjar järnupptaget och vilka former utav järntillskott som som är att rekommendera.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |