Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler
Publicerad: 2018-11-12
Uppdaterad: 2021-12-24
Ingredienslexikon började som ett litet behändigt tryckt lexikon
Ingredienslexikon är som namnet antyder ett lexikon över vanliga ingredienser i livsmedel. Det som gör lexikonet ovanligt är att det beskriver om någon utav ingredienser innehåller gluten, mjölk, laktos eller sojaprotein. Svenska Celiakiförbundet står bakom framtagningen av lexikonet tillsammans med Gothia Fortbildning.
Du kan ladda ner appen antingen för Android eller för Apple.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5
Hey, I would like to ask how much it cost to do some food intolerance test, where can I do it? And how can I book some appointments, or if I can get some phone number that I can contact.
Hi Sara,
I would recommend contacting your doctor and see if they can help you with Food Intolerance tests. Food Intolerances they commonly test for are Lactose Intolerance and Gluten Intolerance (Celiac Disease). The doctors can request for tests to be taken (often blood tests) and weigh in all your symptoms and give a diagnosis. If you decide to only buy Food Intolerance tests (for example On-line) you will not be able to get the diagnosis and the additional help that Health Care Provides can give you.
Best of luck,
Regards Lise-Lotte Thuse