Recept: Glutenfria, laktosfria, mjölkfria, sojafria stekpannebröd som liknar Indiska naan bröd
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2018-10-04
Uppdaterad: 2018-10-01

Recept
- 0,5 dl glutenfria havregryn
- 80g potatismjöl
- 2 ägg
- 0,25 dl vatten
- 0,5 krm salt
Blanda ingredienserna väl i en skål. Smeten blir mer trögflytande än pannkakor. Tillagning sker i en torr teflonpanna. Häll ungefär hälften av smeten i teflonpannan. Vinkla stekpannan och låt den trögflytande smeten täcka hela stekpannans botten. Stek på hög värme på båda sidor tills brödet fått en lätt brun färg. Därefter är brödet klart att serveras.
Brödet kan användas som tilltugg, som tunnbröd, som pizzabotten, som falafelbröd, som wraps eller något helt annat.
Låt fantasin flöda!
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5