Mattips: Arla börjar sälja laktosfri lågpastöriserad mjölk (färsk mjölk)
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2016-09-05
Uppdaterad: 2016-09-05

Börjar säljas i butik ifrån v. 38, 2016
Arla har erbjudit laktosfri mjölk sedan tidigare men det är högpastöriserad, det vill säga upphettad till en hög temperatur för att bli av med laktos. Arla har satsat på att tillverka en mjölk som är lågpastöriserad, det vill säga upphettad till samma temperatur som vanlig färsk mjölk. För att minska laktoshalten i mjölken har Arla först filtrerat bort laktos och därefter tillsatt laktasenzym för att bli av med ytterligare laktos.
Läs hela pressmeddelandet ifrån Arla…
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5