Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Klassiska svenska mjölkfria godiset Nöt-creme innehåller numera spår av mjölk
Nöt-créme produceras utav Printzells, ett gammalt familjeföretag som ligger i Hässleholm som producerat Nöt-créme sedan 1961. Företaget har sedan 60-talet fokuserat enbart på att producera Nöt-créme och hasselnötsmassa, och därmed haft en helt mjölkfri produktionsmiljö. För ett par år sedan började dock Printzells produktutveckla och lägga till nya produkter istället för enbart den vanliga Nöt-crémen och hassenötsmassan. Första produkten som kom på marknaden var Salmiak-créme med lakritssmak (finns inte kvar att köpa längre). Det släpptes även Nöt-créme jordnöt följt av praliner.
Förändringar i produktion gör att Printzells inte kan garantera mjölkfria produkter
Produktutveckling innebär förutom att nya livsmedelsprodukter kommer på marknaden att förändringar i tillverkningen sker. Printzells berättade över telefon att, förändringarna påverkar tyvärr den sedan tidigare befintliga produktionen av Nöt-créme så att de vågar inte garantera att det inte kan följa med mjölk i slutprodukten. För alla med mjölkallergi är det ett sorgligt besked då det inte finns gott om motsvarande produkter som är mjölkfria.
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |