Glutenintolerans

Glutenfritt och laktosfritt på menyn i Málaga Spanien

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2014-11-04
Uppdaterad: 2014-11-04

wpid-20141031_191402.pngMatintolerans.se reporter har varit i Spanien

I en förort till Málaga, Benalmadena ligger det ett stort antal hotell längs med den berömda och vackra kusten. Det finns ett antal livsmedelsbutiker och även restauranger i Benalmadena och vår reporter Lise-Lotte Thuse har besökt en del av dem.

Oasis Restaurant, Sunset Beach Club

På restauranten Oasis som ligger i hotellet Sunset Beach club hade de skrivit ut ifall rätterna på menyn var glutenfria eller vegetariska. De skrev även ut tydligt att i köket tillagar de mat med nötter, frön, gluten och mjölkprodukter så att spår kunde finnas i rätterna. På samma hotell fanns även en livsmedelsbutik där man kunde köpa bland annat korv som var gluten och laktosfri.

wpid-20141101_164843.pngLivsmedelsbutiker med laktosfria och glutenfria alternativ

Runt om i Málaga fanns det gott om livsmedelsbutiker och i flera av dem fanns specifika hyllor som var fyllda med glutenfria alternativ och i kyldiskarna fanns laktosfria och mjölkfria drycker.

Carrefour, Torremolinos

Carrefour är en kedja med livsmedels- accessoar- och klädbutiker som finns på flera ställen i Spanien. Det finns en i Carrefour som ligger cirka 10 min ifrån Benalmadena med taxi. I den fanns det hyllmeter med både kyldiskar som hade glutenfria saker och även hyllmeter med alternativ till mjölk.

wpid-20141027_195537.png

wpid-20141027_192156.png

 Mercadona, Benalmadena

I Mercadona, som är en livsmedelsbutik mitt i Benalmadena fanns även där glutenfria och laktosfria alternativ.