Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl potatismjöl
- 2 tsk bakbuplver
- 1 påse saffran (½ gram)
- ½ dl olja
- ½ dl socker
Tillagning
Rör ihop potatismjöl, bakpulver, saffran och socker. Tillsätt sedan äggen och oljan. Ifall smeten blir torr tillsätt olja eller ett extra ägg (inte vatten!). Använd inte vatten i smeten för då blir kakan som tuggummi, för potatismjöl fungerar bäst att baka med när man inte använder vatten eller använder ytterst lite vatten. Smeten skall vara trögflytande. Häll ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 8-10 minuter tills saffranskakan har blivit klar (prova med provsticka).
Sedan skär ut små fyrkanter och servera. Smakar gott tillsammans med te 🙂
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |