Recept: Glutenfria och laktosfria Julkakor – saffranskakor
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2012-12-03
Uppdaterad: 2021-09-18
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl potatismjöl
- 2 tsk bakbuplver
- 1 påse saffran (½ gram)
- ½ dl olja
- ½ dl socker
Tillagning
Rör ihop potatismjöl, bakpulver, saffran och socker. Tillsätt sedan äggen och oljan. Ifall smeten blir torr tillsätt olja eller ett extra ägg (inte vatten!). Använd inte vatten i smeten för då blir kakan som tuggummi, för potatismjöl fungerar bäst att baka med när man inte använder vatten eller använder ytterst lite vatten. Smeten skall vara trögflytande. Häll ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 8-10 minuter tills saffranskakan har blivit klar (prova med provsticka).
Sedan skär ut små fyrkanter och servera. Smakar gott tillsammans med te 🙂
Uppdateringar
- 2021-09-18, Fixade den brutna länken till bilden på saffranskakorna överst
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5