Mattips

Mattips: Alternativ till jordnötssmör – Mandelsmör, hasselnötssmör, cashewsmör ifrån Kung Markatta

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2012-07-13
Uppdaterad: 2021-08-11

När man tränar eller behöver extra energi kan det vara knepigt ifall man har matintolerans eller matallergi, och jordnötssmör som är energirikt är tyvärr väldigt allergiframkallande. Kung Markatta har kommit med tre intressanta alternativ till jordnötssmör, hasselnötssmör, cashewssmör och mandelssmör. Tyvärr måste man vara medveten om att de kan innehålla spår av sesamfrön, jordnötter, hasselnötter och andra nötter.

Efter att ha provat mandelsmöret får jag säga att jag saknar saltet som finns i jordnötssmör men annars smakar det gott, och ifall man vill kan man addera lite havssalt för att få mandelsmöret att påminna mer om jordnötssmör.

Källor

Uppdateringar

  • 2012-07-17, Lade till att jag provat mandelssmör och saknar salt
  • 2015-09-29, Uppdaterade länken till Kung Markattas hemsida
  • 2021-08-11, Uppdaterade brutna länkar till bilderna överst