Recept

Recept: Glutenfri, sädesslagsfri, mjölkfri, sojafri mjuk pepparkaka

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2011-12-21
Uppdaterad: 2015-04-29

Ingredienser, 1 kaka (4-6 personer)

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 dl glutenfrittmjöl, t.ex. Lailas naturligt glutenfria
  • 1 tsk bakbulver
  • 1½ tsk mald ingefära
  • 1½ tsk malda nejlikor (kan bytas ut mot pepparkakskrydd mix)
  • 2 tsk mald kanel (kan bytas ut mot pepparkakskrydd mix)
  • 1 msk Pofiber
  • Temperatur: sätt ugnen på 200 grader
  • Tid: tillagning cirka 1 timme, gräddning ca 45 min

Tillagning

Smält margarinet och sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan vatten och margarinet och mixa till en jämn smet. Blanda det glutenfria mjölet, pofiber, bakpulvret och kryddorna och tillsätt försiktigt till smeten. Rör tills smeten blir jämn. Häll smeten i en välsmord form som rymmer cirka 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
När kakan svalnat lite ta försiktigt ut ur formen och låt svalna.
Smaklig måltid!