Recept

Recept: Risgrynsgröt utan mjölk, sädesslag, gluten, nötter eller soja

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2011-12-04
Uppdaterad: 2015-04-29

 

20111204-130230.jpg

Ingredienser, 4 personer

  • 1 1/2 dl grötris
  • 9 dl vatten
  • 50 g mjölkfri margarin
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl socker
  • 1 bit hel kanel
  • Temperatur: koka på låg värme
  • Tid: först 10 min koka sen koka 40 min låg värme

Tillagning

Koka ris, margarin och 3 dl vatten i ca 10 min. Tillsätt sedan 6 dl vatten, kanel, salt och socker; rör runt och låt det koka i 40 min på låg värme.
Servera med saftsås, sylt eller kanel och margarin.
Smaklig måltid!