Recept: Risgrynsgröt utan mjölk, sädesslag, gluten, nötter eller soja
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2011-12-04
Uppdaterad: 2015-04-29
Ingredienser, 4 personer
- 1 1/2 dl grötris
- 9 dl vatten
- 50 g mjölkfri margarin
- 1 krm salt
- 1/2 dl socker
- 1 bit hel kanel
- Temperatur: koka på låg värme
- Tid: först 10 min koka sen koka 40 min låg värme
Tillagning
Koka ris, margarin och 3 dl vatten i ca 10 min. Tillsätt sedan 6 dl vatten, kanel, salt och socker; rör runt och låt det koka i 40 min på låg värme.
Servera med saftsås, sylt eller kanel och margarin.
Smaklig måltid!
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |