Recept: Träningsbars/energibars glutenfria, sädesslagsfria och mjölkfria
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2011-10-01
Uppdaterad: 2015-04-29
Ingredienser
- 30 g mandlar
- 1 dl rostade solroskärnor
- 1 dl pumpafrön
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 äggvitor
- 1 dl rismjöl
- Temperatur: 200 g
- Tid: cirka 20 min i mitten av ugnen
Tillagning
Hacka mandlarna grovt och blanda alla de torra ingredienserna. Vispa de 3 äggvitorna lite och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljsocker och rismjöl.
Smeta ut på bakplåtspapper på en plåt till en stor avlång rektangel, så du kan skära lagom bitar sen.
Sätt in mitt plåten mitt i ugnen i cirka 20 min eller tills den blivit guldfärgad.
Uppdateringar
- 2011-12-03, Ändrade rubriken till ”Recept: Träningsbars/energibars glutenfria, sädesslagsfria och mjölkfria”
- 2012-06-16, Flyttade bilden på träningsbars överst
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet | Kursnamn | Högskolepoäng |
Göteborgs Universitet | Antibiotikaresistensens problematik | 3 |
Högskolan Dalarna | Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi | 15 |
Jönköpings Universitet | Gerontologi, grundkurs | 7,5 |
Luleå Tekniska Universitet | Arbetsmiljö och stress | 7,5 |
Uppsala Universitet | Medicinsk fysik | 8 |
Uppsala Universitet | Grundläggande medicinsk genetik | 4,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringslärans grunder | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Matallergi och intolerans | 7,5 |
Högskolan Kristianstad | Näringsfysiologi | 7,5 |
Umeå Universitet | Kost vid graviditet och amning | 7,5 |
Umeå Universitet | Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer | 7,5 |