Recept

Recept: Träningsbars/energibars glutenfria, sädesslagsfria och mjölkfria

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2011-10-01
Uppdaterad: 2015-04-29

20111001-150121.jpg

Ingredienser

  • 30 g mandlar
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl rismjöl
  • Temperatur: 200 g
  • Tid: cirka 20 min i mitten av ugnen

Tillagning

Hacka mandlarna grovt och blanda alla de torra ingredienserna. Vispa de 3 äggvitorna lite och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljsocker och rismjöl.

Smeta ut på bakplåtspapper på en plåt till en stor avlång rektangel, så du kan skära lagom bitar sen.

Sätt in mitt plåten mitt i ugnen i cirka 20 min eller tills den blivit guldfärgad.

Uppdateringar

  • 2011-12-03, Ändrade rubriken till ”Recept: Träningsbars/energibars glutenfria, sädesslagsfria och mjölkfria”
  • 2012-06-16, Flyttade bilden på träningsbars överst