Glutenintolerans, Laktosintolerans, Mjölkallergi, Recept, Sojaallergi

Glutenfria, sädesslagsfria, baljväxtfria, mjölkfria, sojafria, nötfria pannkakor

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Publicerad: 2011-10-01
Uppdaterad: 2012-10-03

20111001-142305.jpgIngredienser

  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk socker
  • 2 msk majsolja
  • 3 ägg
  • cirka 2 dl vatten
  • Temperatur: hög värme på plattan
  • Stektid: tills pannkakan fått gyllene färg

Tillagning

Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner äggen, oljan och lite av vattnet. Rör runt och ta sedan i resten av vattnet. Hur mycket vatten du behöver beror på ifall du tycker om tjockare eller tunnare pannkakor. Fortsätt röra tills smeten är jämn.

Starta plattan på ugnen och häll på lite majsolja eller mjölkfritt margarin. Vänta tills plattan är riktigt varm och häll på lite av smeten och gör en pannkaka som är några millimeter tjock.
Vänd pannkakan när den fått en fin färg.

Uppdateringar

  • 2012-06-16, Flyttade bilden på pannkakorna överst