Glutenfria, sädesslagsfria, baljväxtfria, mjölkfria, sojafria, nötfria pannkakor
Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin
Publicerad: 2011-10-01
Uppdaterad: 2012-10-03
Ingredienser
- 2 dl rismjöl
- 1 tsk socker
- 2 msk majsolja
- 3 ägg
- cirka 2 dl vatten
- Temperatur: hög värme på plattan
- Stektid: tills pannkakan fått gyllene färg
Tillagning
Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner äggen, oljan och lite av vattnet. Rör runt och ta sedan i resten av vattnet. Hur mycket vatten du behöver beror på ifall du tycker om tjockare eller tunnare pannkakor. Fortsätt röra tills smeten är jämn.
Starta plattan på ugnen och häll på lite majsolja eller mjölkfritt margarin. Vänta tills plattan är riktigt varm och häll på lite av smeten och gör en pannkaka som är några millimeter tjock.
Vänd pannkakan när den fått en fin färg.
Uppdateringar
- 2012-06-16, Flyttade bilden på pannkakorna överst
Magister i Informatik (Lunds Universitet), 2,5 års lärarstudier (Högskolan Kristianstad) och fristående kurser inom Medicin, Näringslära och Teknik bland annat:
Högskola/Universitet
Kursnamn
Högskolepoäng
Göteborgs Universitet
Antibiotikaresistensens problematik
3
Högskolan Dalarna
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi
15
Jönköpings Universitet
Gerontologi, grundkurs
7,5
Luleå Tekniska Universitet
Arbetsmiljö och stress
7,5
Uppsala Universitet
Medicinsk fysik
8
Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik
4,5
Högskolan Kristianstad
Näringslärans grunder
7,5
Högskolan Kristianstad
Matallergi och intolerans
7,5
Högskolan Kristianstad
Näringsfysiologi
7,5
Umeå Universitet
Kost vid graviditet och amning
7,5
Umeå Universitet
Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer
7,5
Hejsan, jag undrade om man i detta recept kunde byta ut äggen mot bakpulver/bikarbonat eller liknande, då vi ej tål protein så som ägg, gluten, mjölk, soja!?
Vänligen
Hejsan Mia-Marie,
jag har inte provat att byta ut äggen men har du testat No-eggs ifrån Orgran? Den ska kunna användas istället för ägg. De finns hos tex ICA. Här är tillverkarens hemsida:
http://www.orgran.com/products/174/
Jag äter inte heller ägg, men jag brukar göra glutenfria pannkakor på teffmjöl. Sedan teffmjöl innehåller mycket protein går det att göra pannkakor på teff, olja, salt och sojamjölk utan att det behövs ägg. Blir jättegott!
Tack för tipset om att använda teffmjöl Maria. Det kan vara värt att prova framöver 🙂
Mvh Lise-Lotte