Mjölkallergi är en matallergi som innebär att immunförsvaret reagerar på någon av mjölkproteinerna (kasein eller vassleproteiner). Vanliga symptom är t.ex. eksem, klåda, kräkningar, magont. Läs mer om vad mjölkallergi innebär…


Nyhet: Ingredienslexikon som app för Android och Apple mobiler

Ingredienslexikon började som ett litet behändigt tryckt lexikon Ingredienslexikon är som namnet antyder ett lexikon över vanliga ingredienser i livsmedel. Det som gör lexikonet ovanligt är att det beskriver om någon utav ingredienser innehåller gluten, mjölk, laktos eller sojaprotein. Svenska ...
Läs vidare...

Hur hittar man svensk forskning om mjölkallergi?

Svensk forskning om mjölkallergi I Sverige forskas det i stor omfattning inom medicin och sjukvård. Området står för merparten av de statliga bidragen till forskning enligt SCB (Statistiska Central Byrån) 1. Matintolerans Magazin har listat vilka universitet som forskade kring ...
Läs vidare...

Nyhet: Projektet Bra mat för alla drog igång i somras

Astma- och allergiförbundet, Karolinska Institutet och Livsmedelsföretagen samarbetar Tre stora organisationer en ideell, en offentlig och en kommersiell organisation samarbetar för att skapa ett kunskapscentrum för att hjälpa personer med matallergi att leva ett så normalt och symptomfritt liv som ...
Läs vidare...

Hur fungerar det att köpa matallergitester på nätet?

Nu kan vi köpa samma matallergiprover som vårdcentralen tar fast via nätet eHälsa och läkarbesök via nätet har ökat och det har även utbudet av blodprover man kan beställa själv via nätet gjort. Det finns ett par företag som erbjuder ...
Läs vidare...

Mattips: Glutenfri, laktosfri, mjölkfri kladdkaka med lakritssmak ifrån Fria

Kladdkaka ifrån Fria med ny smak - lakrits Fria lanserar en ny version av sin klassiska kladdkaka som nu kommer att finns med lakritssmak. Smaken kommer ifrån lakritsrot granulat och kakan är glutenfri, mjölkfri, laktosfri och finns i frysdiskarna från ...
Läs vidare...
Laddar…