Uppdaterad: 22 mars, 2020
Dagliga motionen under frivillig karantän, Covid-19

Kändes seg i kroppen, småhostade och var varm

Då jag vaknade torsdag morgon vid 05.10 visste jag att det bästa jag kunde göra var att krypa ner i sängen igen och undvika andra människor tills det kändes bättre. Merparten av mitt arbete kunde jag utföra på distans, så det gjorde jag, och de delar av mitt jobb som krävde att jag fysiskt var på plats fick jag ställa in.

Om jag haft Covid-19 vet jag inte eftersom jag inte blivit testad. Med tanke på att jag har mått förhållandevis bra med milda symptom har jag inte varit i kategorin som prioroterats att testas då det är ont om testkit. Mina symptom var allmän trötthet, varmare än normalt (knappt feber), svag rethosta och då och då en känsla av tyngd över bröstkorgen. Jag satte mig själv i karantän och försökte kontakta vården via 1177 de första dagarna. De långa väntetiderna gjorde att jag avvaktade för att se hur det utvecklade sig samtidigt som jag fortsatte att vara i karantän.

Motionscykeln blev räddningen så att jag fick rört på mig regelbundet.

Jag cyklade på motionscykeln i samband med att jag åt lunch och vissa dagar även på morgonen. Jag cyklade i ett lugnt och stadigt tempo i 15-25 minuter för att få lite daglig motion och det kändes skönt.

Hostan försvann någon gång under lördagen och idag har jag känt mig piggare. Min förhoppning är att kunna lämna hemmet någon gång under onsdagen.

Det är en konstig tid vi lever i när man får vända och vrida på varje symtom man har för att se om man eventuellt har fått en sjukdom som kan vara dödlig och som är extremt smittsam.

Jag är tacksam för att många i Sverige tar pandemin på största allvar och agerar inte bara utifrån sitt eget bästa utan även med tanke på andra. Det är inte enkelt att isolera sig själv bara för att man misstänker att man är sjuk eller för att man själv är i en riskgrupp. Men jag är tacksam för att man gör det. Jag hoppas att vi lyckas minimera antalet människor som avlider i denna pandemi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.