Uppdaterad: 16 mars, 2020
BodyCombat – Muy-thai jumping knee

Ibland är det bra för mig att göra något riktigt svårt!

I november förra året (2019) anmälde jag mig till BodyCombat Online Advanced Training. Det är en online 6-veckors utbildning där man skall försöka bli bättre BodyCombat instruktör. Grundtanken är att gå ifrån att vara ”Fitness Instructor” till ”Fitness Leader”. Det ingår ett antal webinars där hela gruppen träffas via nätet, får information om ledarskap och BodyCombat. Sedan finns det utbildningsmaterial i form av videos och texter som man skall igenom och för att kunna lösa en skriftliga uppgifter. Det ingår även att man skall filma sig själv ett antal gånger och skicka in för att få feedback.

Mitt i Corona pandemin håller jag på att träna så att musklerna skriker

Så med andra ord tränar jag mer än normalt för att dels är det nya releaser denna veckan i BodyCombat 83 och CXWORX 38 och dessutom måste jag öva teknik utifrån den feedback jag fått ifrån utbildningen.

Jag har ont ifrån topp till tå. För att återknyta till min förra rubrik – Ibland är det bra för mig att göra något riktigt svårt! Om jag inte gått utbildningen hade jag inte reflekterat över min ledarskapsstil eller teknik såsom jag gör nu. Jag hade inte funderat över vad som hindrar mig ifrån att utvecklas. Timingen kunde naturligtvis varit bättre. Att träna järnet under en pågående pandemi är inte så bra. Men jag håller mig mestadels ensam i tomma träningssalar, på halvt öde gym och spritar händerna ofta så det borde fungera.

Feedback är kusligt

Det är svårt det där med feedback. Jag läser igenom den fort. Lägger den åt sidan. Försöker läsa den igen senare mer nogrannt och smälta den. Läser igenom en tredje och fjärde gång och gör en plan mentalt för hur jag kan ta till mig feedbacken på ett bra sätt och bli bättre instruktör. För det är det som det handlar om i slutändan. Att bli en bättre instruktör. Och det vill jag bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.