Uppdaterad: 09 mars, 2020
Halvtomt café i centrala Malmö

Lördag förmiddag brukar caféet vara knökfullt

I helgen märktes oron för Corona viruset av för allvar. Det i normala fall överfulla caféet i Malmö var mindre än halvfullt. Det satt enstaka cafe besökare som sipprade på sitt kaffe och det var nästan tyst i den stora lokalen. När någon enstaka vågade hosta försiktigt eller prata om Corona viruset söktes genast de intill sittandes blickar dit.

Det har verkligen blossat upp ifrån ingenstans till en sjukdom som oroar världen över och får länder som Kina och Italien att sätta städer/områden i karantän. Man kan inte låta bli att undra om Sverige står på tur att sätta städer i karantän. Otäck känsla.

Som i övrigt fullt frisk icke 90-åring är jag personligen inte i riskzonen för att viruset skall vara dödligt. Men jag skulle inte vilja vara smittbäraren som gör att någon med sedan tidigare svår sjukdom eller hög ålder avlider.

Man får hålla en nogrann koll på bra källor till uppdateringar såsom WHO och 1177.se webbsidor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.