Uppdaterad: 06 februari, 2020
Bifiform med Lactobacillus Rhamnosou (obs, bild ifrån förra året, jag har fortfarande inte hittat en ny havregryns sort jag tål)

Tidig pollensäsong i år

I år tänkte jag börja med min dosökning av mediciner inför pollensäsongen tidigt så från första februari tog jag extra antihistaminer (Kestine) och extra kortisonnässpray (Nasonex). Men till min stora förvåning började mina ögon klia och svida, det började kittla i halsen och en tung känsla av trötthet kom smygande över mig kring den 4.e februari.

Jag insåg kvickt att min kropp redan börjat känna av den alldeles för tidiga pollensäsongen. Då kastade jag mig över skåpet med kosttillskott med ett vagt minne av att det blev en burk Bifiform över ifrån förra årets pollensäsong. Som tur är var minnet korrekt och jag kunde komplettera min medicin med Bifiform.

Förra året, som var en tung pollensäsong med kraftiga symptom för mig, letade jag efter symptomlindring. Då hittade jag <a href=”http://www.matintolerans.se/2019/02/20/tema-pollenallergi-forutom-lakemedel-kan-man-linda-symptomen-pa-andra-vis/ ”>vetenskapliga artiklar som hittat </a> samband mellan förbättringar i allergi symptom och intag av Lactobacillus Rhamnosous.

På svenska Apotek kan man köpa Bifiform som innehåller just den probiotika stammen, Lactobacillus Rhamnosous, och den gav även mig symptomlindring under pollensäsongen.

Jag har fått diagnosen icke-allergisk rinit, eftersom mina blodprover inte visar allergi. Men för att jag inte skall snyta upp en toalettrulle per dag och nysa oavbrutet så får jag ta antihistaminer och kortisonspray året runt. Mina symtom förvärras om jag är i dammiga miljöer samt under den tidiga pollensäsong (al och hassel).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.