Uppdaterad: 01 februari, 2020
Kalla köttfärsbiffar och kalla potatisbullar

Ute på vift blir det svårt att värma upp den medhavda lunchen

Lunch för mig innebär i vanliga fall hemmalagad, uppvärmd eller nylagad mat. Om det är lunch på arbetstid och jag är iväg hos kunder då har jag med mig min lilla kylväska med lagad mat som jag värmer upp. Är det på en dag då jag inte arbetar och jag är iväg hos familj eller vänner då följer den lilla kylväskan med igen och maten värms upp på plats.

Men ibland är jag på vift och bor på hotel utan kök, ute på dagsutflykt utan tillgång till mikro eller åker flygplan/tåg eller något annat spännande. Då blir det kall mat. Jag får erkänna att den kalla, och ibland halvljumma, köttfärsbiffen smakar långt ifrån ljuvligt. Kalla potatisbullar smakar helt ok. När jag äter min kalla, mindre aptitliga, lunch brukar jag trösta mig med att det är värt det för att utflykten i sig är kul och att den kalla, smaklösa maten håller mig mätt.

En idé kan vara att kolla upp om det finns uppvärmnings möjligheter som inte kräver mikrovågsugn och som kan göras i en bil, på ett flygplan eller vart jag än befinner mig. Att ta fram ett gasolkök är högst sannolikt inte en bra idé varken i en bil, flygplan eller på ett tåg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.