Uppdaterad: 20 januari, 2020
Casein pulver med chokladsmak (Double rich chocolate)

Har något ändrats i mitt favorit proteinpulver?

I min dagliga kost ingår ungefär 150 gram proteinpulver per dag för att hålla mig mätt. Sammanlagt på en dag ligger min energifördelning runt 33% kolhydrater, 33% protein och 33% fett. Det fungerar fint för mig som tränar mycket och som blir extremt hungrig på lägre proteinnivåer.

På grund av det höga behovet av protein så är det enklare att äta proteinpulver. Jag brukar äta casein ifrån MM sports men sist jag handlade ett par påsar upptäckte jag att något inte stämde. Proteinet med chokladsmak hade fel färg (för ljust), smakade annorlunda och gav mig lätt diarré samt gaser. Det tog ett tag innan jag blev tvungen att inse att magproblem på grund av proteinpulveret inte övergående och då blev jag orolig för att MM Sports valt att göra om receptet på mitt favorit proteinpulver, Double rich chocolate.

Med en halvtom påse i ena handen och kvicka steg gav jag mig iväg till MM Sports för att försöka ta reda på om de ändrat i receptet. Butikspersonalen var som vanligt trevliga och lovade att kolla upp det så fort det gick. De ringde upp samma dag och berättade att tillverkaren hade inte ändrat i receptet eftersom den proteinsorten var väldigt populär. Däremot så kunde det skilja i färg, konsistens, krämighet och smak mellan batchar eftersom det är naturliga ingredienser (mjölk) som varierar i utformning. Butikspersonalen sa att de enbart hade samma batch som jag redan köpt (1032) hemma men så snart de hade en ny batch kunde jag få prova den och se om det var skillnad.

Nu hoppas jag på att nästa batch är bättre och att mina magproblem blir som bortblåsta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.