Uppdaterad: 29 november, 2019

Bodycombat ger mig mycket glädje

För den oinvigde, så är BodyCombat ett träningskoncept ifrån ett Nya Zeeland baserat företag som heter Les Mills. Träningen leds av en instruktör och är ett kampsports inspirerat högintensivt konditions och styrkepass. Jag är licensierad instruktör i BodyCombat sedan 2015. Les Mills ger varje kvartal ut en ny release som består av koreografi och musik samt instruktioner som skall följas av alla licensierade BodyCombat instruktörer världen över. Alla kickar och slagkombinationer görs i luften och alla deltagare följer instruktörens anvisningar. Det påminner till formen om dans eller aerobics där instruktören utför koreografin samtidigt som deltagarna och aviserar om förändringar i koreografin muntligt steg för steg så att deltagarna kan hänga med på byten.

För att kunna instruera i BodyCombat behövs god kondition, balans, koordinationförmåga, styrka, gott minne, förmåga att instruera i förväg (så att deltagarna hänger med i de snabba bytena mellan box/kick kombinationer), uthållighet och en stor portion envishet.

Jag, personligen har lagt ner oräkneliga antal timmar för att kunna bli instruktör och ännu mer för att förbättra mig som BodyCombat instruktör. Min passion för detta pass är stor! Det ligger mig väldigt nära hjärtat!

Varför lägger jag ned den mängden möda och besvär?

Om jag skulle försöka räkna ut andelen timmar jag lägger för att lära mig nya releaser, för att finslipa passen och för att öva teknik då hade min ersättning landat i några kronor per pass som jag instruerar.

Så pengarna är inte det som motiverar mig att kämpa så hårt.

Det är glädjen, glädjen i mina deltagares ögon när de förbättrar sin teknik, när de orkar igenom ett helt pass utan att behöva vila, när de lyckas med en svår kick eller slagteknik eller att de helt enkelt har kul och frodas. Det är min egen glädje av att klara av att klara av att instruera något så fysiskt och mentalt krävande och den nästan magiska känslan som man får av BodyCombat.

På väg upp igen, långsamt men säkert

Jag skrev för två veckor sedan om hur hela min kropp kändes blytung och jag kände mig bakis på grund av ett långvarigt omedvetet glutenintag. Jag börjar sakta men säkert må bättre igen, som synes på den nytagna bilden ovan. Bodycombat har hjälpt mig att piggna till en del. Jag håller på att öva in en ny release så nu känns kroppen blytung utav mer hälsosamma anledningar (högre träningsdos). Jag hoppas att jag håller mig frisk ända fram till 9:e december för då är det premiär på den nya releasen.

Det händer då och då att jag blir dålig på grund av något jag ätit och inte tål men jag ger inte upp. För att citera ett ordspråk som används inom BodyCombat:

Stay with the fight!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.