Uppdaterad: 27 november, 2019

Inspiration kan man finna vid oväntade tillfällen

Hela min helg inklusive fredagen gick åt till en vidareutbildning inom YinYoga. Första steget i utbildningen gick jag för två år sedan.

Utbildningen i sig gav mig nya idéer till hur jag kan justera mina YinYoga klasser och inspiration till kommande workshops med nya rön inom forskningen kring vikten av bindväv/fascia i kroppen.

Förutom yogan gav det ett avbrott i vardagen och en del av de andra kursdeltagarna kallade det för ett retreat. Jag märkte inte av det under helgen men efteråt känns det att jag haft tid att stanna upp och reflektera. Jag ser saker och ting med nya ögon.

I relation till min specialkost och de begränsningar den sätter på min vardag har jag fått ny energi och inspiration till att inte låta kosten begränsa mig. Ett exempel är julen. En mysig högtid som innebär julbord, julmingel och glöggkvällar med jobbet och än mer på temat mat. Mat som jag i stor utsträckning inte tål och inte kan äta. Att tacka nej till julevent med jobbet känns tråkigt och man missar det sociala umgänget, att tacka ja till julevent innebär att jag måste ta med anpassad mat och dricka samt svara på många frågor kring varför jag har egen mat med. Det kostar energi.

Pausen under helgen gjorde att jag kunde hämta andan och hitta energi att orka delta i julevent i samband med jobbet. Så på så vis gav helt plötsligt en helg med utbildning något väldigt oväntat. Inspiration och energi till att vara social trots specialkost och allt det extra arbete det innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.