Uppdaterad: 10 oktober, 2019

Först provade jag en väldigt liten bit

Efter bittra erfarenheter av kraftiga reaktioner i kroppen efter att testa nya livsmedel eller nya fabrikat började jag med en oerhört liten del av en havre flinga.

Efter 10 minuter kände jag ingen svullnad i magen, inget illamående, ingen gasbildning, ingen akutdiarré, inga magsmärtor, ingen plötslig trötthet eller matthetskänsla i kroppen så jag åt ett par flingor. Det gav ingen reaktion så ett par timmar senare gjorde jag en portion havregrynsgröt på Urtekrams glutenfria havregryn.

Smakmässigt kände jag skillnad mellan Axas glutenfria havregryn och Urtekrams glutenfria havregryn. Skillnaden skulle kunna beskrivas som om man skulle jämföra polerade Uncle Bens ris med obehandlade råris.

Axas glutenfria havregryn är mildare i smaken, med mjuka flingor som lätt smälter i munnen och ger lågt tuggmotstånd. Urtekrams glutenfria havregryn smakar som obehandlade råris, med hårdare flingor och mer tuggmotstånd än Axas havregryn.

Efter ett par dagar med Urtekram reflekterade jag inte över skillnaderna längre utan var tacksam för att jag hittade ett alternativ till Axas glutenfria havregryn som har leveransproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.