Uppdaterad: 22 augusti, 2019
Blå hösthimmel
Blå hösthimmel

Skolstart och börja arbeta efter semestern

Många har nystart just nu. Skolor startar igen, förskolor öppnar igen och många går tillbaka arbetet efter semestern.

I mitt arbete på gymmet som fitness instruktör möter jag många som tar sina första steg i en nystart under hösten. Gruppträningspassen börjar fyllas på med många nya ansikten. Om denna höst blir likadan som tidigare år då kommer en del av de nya ansiktena att stanna kvar men många kommer att försvinna igen om ett par veckor.

Det roliga med denna tidpunkten på året är entusiasmen hos de som bestämt sig för en nystart. De är ofta positiva och glada. De är förvånade över de positiva effekterna träningen ger och är glada över att de kommit igång. Tyvärr blir många över entusiastiska, tränar för mycket, drar på sig till exempel en förkylning och sedan faller de ur sina nystartade träningsrutiner och kommer inte igång igen när förkylningen släppt.

Så i år hoppas jag att fler tar en lugn nystart, till skillnad från en rivstart, och kan låta nystarten leda till en livslång vana att träna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.