Uppdaterad: 16 augusti, 2019

Att resa är ett äventyr på fler sätt än ett

Att resa för mig som har riktigt många olika saker som jag inte tål (gluten, mjölkprotein, baljväxter, majs, dill, vitlök, anis, vissa tillsatser och konserveringsmedel, etc.) blir ett äventyr och en övning i kreativitet för att lösa frågan med mat och dricka. Som tur är finns Coca-Cola Zero i många länder och i en del kan jag dricka det, men långt ifrån överallt eftersom receptet ändras något från land till land. Jag kan till exempel inte dricka Coca-Cola Zero i Danmark eller Turkiet men i Italien och på Irland går det bra.

Maten är en fråga för sig men jag brukar ha med ett grundutbud i form av färdig stekt köttfärs, sötmandel, dadlar, glutenfria havregryn och ett proteinpulver jag tål. Då räcker det med att komplettera med grönsaker och dricka så klarar jag mig bra.

En intressant detalj på senaste resan som var till Dublin var att på ingrediensförteckningen stod det ”innehåller grönsaksextrakt”. Man kan undra vilken ingrediens som de räknade som grönsak som vi inte räknar som grönsak i Sverige eller om de har någon extra ingrediens i Dublin? Trots den mystiska ingrediensen fungerade läsken bra men Coca-Cola Zero smakade extra sött i Dublin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.