Uppdaterad: 27 maj, 2019
Malmö arena, en solig vårdag

Förändringar leder till funderingar

Min vardag präglas av rutiner för att kalender, mat-och-sov klocka samt min hälsa skall fungera.

Kalendern innehåller arbete, mera arbete, träning, sociala aktiviteter, plugg och andra saker som måste utföras med jämna mellanrum.

Min manuella mat-och-sov klocka (kika på klockan och inse att det är dags) dikterar när jag behöver stiga upp respektive lägga mig samt att jag behöver äta vart 3-4 timme.

Min hälsa behöver båda delar. Aktiviteter som håller mig sysselsatt, sömn för återhämtning och mat så att jag har energin att utföra det jag åtagit mig.

Sedan sker det förändringar och funderingar gör sitt intåg. Vilka delar av mina tidigare fastlagda rutiner hjälper mig egentligen och vilka låser in min vardag i ett begränsat mönster? Vilka rutiner kan vara bra att förändra? Finns det nya rutiner som borde införas? Finns det saker som jag gör dagligen eller med jämna mellanrum som egentligen inte är till någon nytta? Skulle jag kunna göra något bättre?

Det är spännande tankar för det öppnar upp för förbättringar och gör att förändring känns positivt.

En förändring jag funderar på är om jag ska avsätta tid oftare att prova nya typer av livsmedel. För att på så vis kunna variera min kost mer.

En annan förändring vore att regelbundet gå igenom ny forskning inom matallergi och matintolerans.

En tredje idé är att lägga upp ett forum på Matintolerans Magazin med trådar kring olika matallergier, matintolerans, multipla matallergier och matintoleranser för att sprida kunskap kring matallergi och matintolerans ytterligare.

Mina tankar fortsätter att mala i förändringens tider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.