Uppdaterad: 11 februari, 2019
En irriterad fot (bilden tagen efter BodyCombat passet idag)

Älgarna demonstrerar, älgarna har fått nog….

Min fot demonstrerar tillsammans med älgarna för tillfället för den har också fått nog.

Historien började för två veckor sedan då jag fick en idé som lät ungefär så här:

”Tänk om jag skulle effektivisera min magträning genom att lägga till en stor viktplatta när jag kör plankan och sidoplankor med höftlyft. Vore det inte en briljant idé? Då kan jag träna magen fortare och bygga mera muskler samtidigt!”

Sagt och gjort så provade jag övningen för första gången för två veckor sedan med en 10-kg platta liggande på höften när jag låg i plankan. Därefter lade jag plattan på höften och gjorde höftlyft. Magmusklerna kändes trötta dagen efter så idén verkade sund.

Förra veckan tänkte jag köra repris men höja vikten till en 15-kg platta istället. Det gick bra under gympasset men på lördagen började min fot göra ont. Jag förstod inte varför.

Idag är det måndag och jag instruerar BodyCombat på måndagseftermiddagar. I den releasen vi kör nu (nr. 78) råkar vi ha höftlyft i sidoplankan. Det vill säga samma övning som jag körde förra veckan men utan viktplatta. Då gjorde min fot ont igen på exakt samma vis som i lördags och jag förstod genast vilken miss jag gjort. Jag har god rörlighet i mina fotleder så jag kan lägga ned främre foten mot marken i en sidoplanka och det gjorde jag naturligtvis då jag låg med viktplattan för att stabilisera hela kroppen extra bra. Men det innebar en överansträngning i min fot.

Med andra ord har min fot goda anledningar till att demonstrera. På samma vis som älgarna. Och kräva fred i sin skog?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.