Uppdaterad: 07 februari, 2019
Looking Down The Barrel of a Canon

När livet ställs på sin spets

Vardagen rullar på med arbete, fritid och allt där emellan sedan händer det något som får en att tänka efter. En oväntad diagnos. Dödsfall i familjen. Kollegor som blir allvarligt sjuka eller något annat otänkbart. Tankar och känslor går helt plötsligt i vågor högt som lågt. Den trygga normala vardagen känns som bortblåst och världen känns otrygg och skrämmande.

Känslan av att livet ställs på sin spets och att vardagen omkullkastas kan triggas av flera anledningar såsom oväntade allvarliga sjukdomar, plötsliga diagnoser, separation, konflikter och andra svårhanterade situationer. Det vi upplever som vardag rubbas. Vardagen är en repetition av tidigare upplevelser och att de är likartade gör att vi upplever en trygghet, säkerhet och normalitet i det. När något oväntat kraftigt påverkar den repetitionen negativt då blir vi förvånade och emellanåt chockade. Konsten är att ta sig ur den chockartade fasen och anpassa sig till den nya verkligheten – den nya vardagen.

Livet efter en diagnos

Att själv eller att en närstående får en diagnos innebär förändringar. Beroende på vad diagnosen är och vem som fått dem innebär det olika stora förändringar i vardagen. Mjölkallergi kan innebära anafylaktisk chock, att bära kring en EpiPen och oro över att få en kraftig oväntad reaktion. Glutenintolerans kan innebära att man behöver tömma hela sitt skafferi och fylla på med helt ny uppsättning basvaror, färdigvaror och recept.

Läs fortsättningen i ”Blogginlägg: Del 2 – Looking Down The Barrel of a Canon

Uppdateringar

  • 2019-02-07, Lade till länken till fortsättningen ”Blogginlägg: Del 2 – Looking Down the Barell of a Canon”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.