Uppdaterad: 04 februari, 2019
Medhavd mat på restaurang

Med tillstånd ifrån personalen kunde även jag äta på restaurang

Stekt köttfärs, kokta ägg, sallad och plommontomater fyllde jag matlådan med. Köttfärsen värmde jag kvickt upp före den landade i matlådan och sedan packade jag ned maten i en vadderad liten väska för att hålla värmen. Jag packade även bestick, vattenflaska och bestick och därefter begav vi oss iväg till restaurangen.

För att börja berättelsen i rätt ände när jag bokade bord på restaurangen frågade jag om det var möjligt för mig att ta med mig mat eftersom jag annars inte kunde äta ute. Till min stora glädje sa personalen att det inte var några som helst problem utan vi var välkomna. Då bokade jag bord för två och började planera.

Jag behövde en matlåda som jag kunde äta på ett enkelt sätt utan att behöva lägga saker på bordet, som jag inte kunde garantera att det var fritt ifrån till exempel brödsmulor. Jag behövde en maträtt som såg trevlig ut, mest för att det skulle vara roligare för mig att äta ute. Dricka behövde jag fixa på något vis. Helst så att personalen på restaurangen inte trodde att jag bara var snål och därför kom med en medköpt Coca Cola Zero. Jag råkar tåla Coca Cola Zero på flaska eller burk men inte till exempel Pepsi men det kunde inte personalen veta.

Resultatet syns på bilden ovan. Det var skönt att för en gångs skulle kunna äta tillsammans med mitt middagssällskap. Men trots att jag fått personalens godkännande att ta med egen mat så kändes det udda att sitta med en matlåda på restaurang. Det kändes som om jag satt och smusslade och gjorde något jag inte fick lov att göra. Det kändes som om allas blickar föll på min matlåda och min vattenflaska. Jag antar att jag kommer att behöva göra det ett antal gånger före det känns naturligt för mig. Nu finns i alla fall möjligheten att göra det och det känns bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.