Uppdaterad: 21 november, 2018
Disk efter frukosten

När man tvingas laga alla måltider ifrån grunden blir det mycket disk

Diskhögen växter kvickare än man hinner blinka och diskmaskinen respektive diskborsten används stup i kvarten. Anledningen är mina multipla matallergier och matintoleranser. Jag måste tillaga frukost, lunch och kvällsmat hemma och ta med om jag inte äter dem hemma. Det blir kastruller, djupa tallrikar, skålar, glas med mera som används varje dag så diskhögen växer kvickt.

Om jag åt ute på lunchrestaurang eller kunde köpa färdigrätter emellanåt då hade diskberget minskat men så är inte fallet. Jag undrar ibland hur livet ser ut för andra familjer med matallergi om de brottas med liknande problem som jag gör. Disk som hopar sig, svårigheter att hitta mat man tål och emellanåt blir tvungen att välja bort aktiviteter för att det inte matchar ihop med vad man tål.

Inbjudan som jag fick till julmys som inkluderade julmat och pepparkaksbakning kändes en aning svårt. Kan inte äta julmaten. Tål inte pepparkaksdegen. Skulle kunna bli väldigt dålig om det skulle finnas mjöl i samband med bakningen. Jag fick tyvärr avböja den aktiviteten. Men det tar jag igen med andra aktiviteter som jag tål och som kan genomföras med en del planering såsom att resa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.