Uppdaterad: 08 november, 2018
Smalt matbord i lunchrummet

Avståndet till närmsta bordsgäst kan bli för kort ibland

Min reaktionstid efter att jag har fått i mig något jag inte tål har blivit kortare och min tolerans för oerhört små partiklar av sådant jag inte tål har blivit högre. Trots det behöver jag vara försiktig med att inte få i mig sådant jag inte tål av misstag för det kan göra resten av den dagen och kommande dag till en tråkig upplevelse. När jag äter eller dricker behöver jag vara extra försiktig med att torka av mina bestick, tallrik, glas och tvätta mina händer så snart jag vistas i en miljö där saker jag inte tål finns. När jag äter lunch på jobbet blir det extra utmanande för där finns brödrost och det både rostas och äts bröd såväl som knäckebröd dagligen. Någon som inte är väldigt känslig för små partiklar med gluten behöver inte fundera över hur enkelt brödsmulor eller mjöl kan förflytta sig ifrån en plats till en annan. Men för mig är det en annan femma. Jag behöver ha koll på läget och hålla mig undan både smulor och mjöldamm.

Jag äter lunch tidigt för jag brukar börja dagen tidigt och undviker oftast den stora lunch-ruschen på jobbet men det händer då och då att enstaka kollegor är tidigt ute. Då får jag (tyvärr) hålla koll på vad de skall äta till lunch och om de tänkt sitta i närheten av mig. Om de skall äta bröd eller knäckebröd då får jag antingen fint fråga om de skulle vilja flytta sig ett steg åt höger annars får jag flytta mig. Bordet då vi äter lunch vid är nämligen ett väldigt smalt långbord och att sitta så pass nära bröd när jag samtidigt äter gör att jag inte kan slappna av. Om jag hunnit äta klart min mat då har jag inget emot att sitta kvar en stund och prata med kollegorna när de äter för då behöver jag inte oroa mig längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.