Uppdaterad: 31 oktober, 2018

Svensk forskning om glutenintolerans (celiaki)

I Sverige idag har vi 15 st offentliga universitet samt 2 privata universitet och ett stort antal offentliga och privata högskolor. Vid de olika lärosätena bedrivs forskning inom olika områden bland annat forskning som berör glutenintolerans. Att hitta rätt bland all forskningen är inte trivialt men Matintolerans Magazin har gjort direktlänkar till forskningsdatabaserna hos några av universiteten som bedriver forskning om glutenintolerans.

Alla Sveriges Universitet

Länkarna går direkt till forskningsdatabaser eller listning med forskning om glutenintolerans eller allergiforskning:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.