Uppdaterad: 04 juli, 2019

Vad innebär matvarningar och mattips?

Matvarningar är korta notiser som Matintolerans Magazin oftast publicerar i samband med att livsmedelsföretag har gjort en återkallelse utav ett livsmedel som påverkar matallergiker och/eller matintoleranta. Det kan ha skett en olycka i produktionen som gör att ett livsmedelsföretag återkallar en viss batch (en urval av en produkter som producerats vid en viss tidpunkt). Det kan till exempel vara Felix som återkallar ravioli som kan innehålla mjölkprotein. Felix hade missat i märkningen av raviolin i en viss batch så att det inte framgick på omslaget på burken att den innehöll mjölkprotein.

Mattips publiceras i Matintolerans Magazin när nya intressanta livsmedel som passar för matallergiker och/eller matintoleranta lanseras på marknaden. Det kan vara allt ifrån glutenfri och mjölkfri kladdkaka med lakritssmak till laktosfri risotto.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.