Blogginlägg: Reaktion efter att ha druckit te ur en termosmugg

Uppdaterad: 09 oktober, 2018
Muggen på bilden är inte termos muggen

Springa på toa efter att ha druckit ur en termosmugg

Då och då överraskar min mage mig på ett mindre roligt vis som till exempel härom veckan då jag fick akut springa på toa (diarré) efter att ha druckit te. Låt oss ta sakerna i rätt följd.

Jag skulle iväg och packade en matsäck med frukt och en termos med te. Termosen hade jag knappt använt tidigare då jag oftast valde större termosar men denna gång var den lagom liten så jag packade ned den och begav mig iväg. Jag var borta i ett par timmar, åt upp min frukt och återvände hem. Väl hemma var det dags att äta igen så jag öppnade termosen och hällde upp teet i termosmuggen och började dricka utav teet. Teet hade en lätt bismak ifrån termosen eller muggen men jag läppjade vidare. Min mage började kännas lite smått udda med en väldigt svag smärta som jag kände igen. Helt plötsligt tryckte det på rejält och jag fick bokstavligen springa på toaletten och hade diarré. Då jag drack teet och åt hemma var den enda okända faktorn termosen och termosmuggen. Insidan av termosen var av metall och muggen i någon form utav plast. Jag har upplevt tidigare att min mage reagerat likadant på en del engångspappersmuggar som gav bismak till varmt vatten men detta var första gången det hänt med en termosmugg.

Slutsatsen jag drog var att jag kommer inte att använda den muggen igen men att jag kan prova termosen igen en annan gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.