Recept: Glutenfria, laktosfria, mjölkfria, sojafria stekpannebröd som liknar Indiska naan bröd

Uppdaterad: 01 oktober, 2018
Stekpannebröd (naan)

Recept

  • 0,5 dl glutenfria havregryn
  • 80g potatismjöl
  • 2 ägg
  • 0,25 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Blanda ingredienserna väl i en skål. Smeten blir mer trögflytande än pannkakor. Tillagning sker i en torr teflonpanna. Häll ungefär hälften av smeten i teflonpannan. Vinkla stekpannan och låt den trögflytande smeten täcka hela stekpannans botten. Stek på hög värme på båda sidor tills brödet fått en lätt brun färg. Därefter är brödet klart att serveras.

Brödet kan användas som tilltugg, som tunnbröd, som pizzabotten, som falafelbröd, som wraps eller något helt annat.
Låt fantasin flöda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.