Uppdaterad: 01 oktober, 2018
Glutenfritt naan bröd

Hostar, nyser och försöker bli frisk fort

Nu har den nya årstiden verkligen gjort sitt intåg i mitt liv. Höstlöv, höstvindar och höstförkylning allt på en och samma gång. Försöker bli av med min förkylning på rekordtid för att kunna återuppta min vardag som fylls utav arbete som kvalitetskonsult, fitness instruktör, VD och fritid (styrketräning och familj). I min plan att bli frisk fort ingår att fortsätta äta regelbundet, nyttigt och ta tillfället i akt att tänka ut nya recept. Mina tidigare experiment i köket ledde till ett utmärkt pannkaksrecept som jag modifierat och återanvänder då och då.

Stekpannebröd som liknar Indiskt bröd (naan)

Igår mellan nysningarna var det dags att laga mat. Jag ville kvickt laga ett gott bröd till maten. Jag mixade ihop glutenfria havregryn, potatismjöl, ägg och vatten och stekte dem som om de vore pannkakor. Det blev inte alls dumt! Jag tog repris idag till frukost och lade ägg på.

Receptet för mina naan liknande bröd är följande:

  • 0,5 dl glutenfria havregryn
  • 80g potatismjöl
  • 2 ägg
  • 0,25 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Blanda ingredienserna väl i en skål. Häll ut ungefär hälften så att det liknar en pannkaka på en torr teflonpanna. Smeten är mer trögflytande än pannkaksdeg så vinkla stekpannan en aning och låt smeten ta lite tid på sig att  breda ut sig i hela stekpannan. Stek på hög värme på båda sidor tills de fått lite färg. Sedan är det klart att servera.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.