Uppdaterad: 07 februari, 2019
Rosor till min födelsedag

Tortilla wraps med pannkakskänsla

En gång om året har vi alla födelsedag. Födelsedag är förknippat med tårta, presenter och att göra något kul. I år valde jag att lyxa till det och ta ledigt ifrån arbetet, ta mig tid att vara med min familj och laga mat tillsammans som alla kunde äta. Det kan låta banalt och simpelt men det är allt annat än simpelt. Då jag alltid måste ha specialtillverkad mat så äter vi sällan samma saker.

Jag ville göra tortilla wraps men hade problem att hitta ett lämpligt recept på wraps eftersom jag inte tål majs eller vete. Tidigare har jag lyckats med att göra pannkakor på UHT-mjölk (fungerar bra trots mjölkallergin), ägg och potatismjöl. Jag hittade recept där man använde pofiber, ägg, vatten och ett par ingredienser till men jag vågade inte chansa och ta risken att förstöra dagen och kommande dagar. Det blev följande recept istället till 5 st ”wraps”:

  • 100g potatismjöl
  • 4 st. ägg
  • Ungefär 2,5 dl vatten (mätte inte upp vattnet)
  • Stektes i torr teflonpanna tills de fick lätt färg på båda sidor

”Wrapsen” blev fasta och sprack inte men smakade mycket pannkaka. Med andra ord blev min födelsedagslunch mer likt crêpes. Det blev inte pannkaka utav alltihop utan en skön och kul stund då alla kunde äta och njuta av samma mat. Det inträffar alldeles för sällan med tanke på alla de saker jag inte tål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.