Uppdaterad: 08 augusti, 2018

Amerikanskt läkemedelsföretag investerar i att utveckla medicin som kan bota laktosintolerans

I december 2013 publicerade Matintolerans Magazin första gången artikeln kring Ritter Pharmaceuticals och deras kandidatmedicin som de hoppas på kommer att kunna bota laktosintolerans. Att utveckla en kandidatmedicin, utföra godkända kliniska tester, få kandidatmedicinen godkänd av instanser som godkänner läkemedel (i Sverige Läkemedelsverket, i USA FDA) är en långsam, kostsam process fylld med risker. Hela processen tar många år och leder eventuellt till att en ny medicin släpps på marknaden. Artikeln har uppdaterats med information kring hur långt Ritter Pharmaceuticals har kommit i deras process tack vare att en läsare ställde en fråga kring hur långt medicinen kommit i processen och om den finns tillgänglig på marknaden än.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.