Uppdaterad: 04 maj, 2018

Den nya GDPR-lagen blev en påminnelse om brist på personlig integritet på nätet

I samband med att lagen träder i kraft meddelar många företag om förändringar i deras policys för att de skall stödja den nya lagen, som i sin tur skall göra det enklare för EU medborgare att ha koll på hur personuppgifter behandlas. Det innebär att till exempel Facebook vill att man specifikt godkänner ansiktsigenkänning för att Facebook skall kunna fortsätta att använda den tekniken även efter att lagen trätt i kraft.

Att slippa ansiktsigenkänning, att äga bilder och material vi publicerar och att minska svårkontrollerad insamling av användardata (mönster igenkänning baserad på vilka inlägg eller bilder man gillar eller tittar på/följer) är något vi prioriterar.

Matintolerans Magazin har haft en stor närvaro på sociala medier (Facebook, Instagram och Twitter) under många års tid. Men i samband med genomläsning och begrundande utav vilka rättigheter man ger till diverse företag i utbyte mot ”gratis tjänster” såsom Facebook och Instagram väljer vi att avstå. Webbmagasinet kommer att fortsätta att finnas kvar men vi kommer inte längre publicera på varken Facebook eller Instagram. Vi kommer att ta bort den information som publicerats där för att den inte skall användas i något syfte som vi inte vill att den skall användas till.

Istället undersöks alternativ som veckovis nyhetsmejl med veckans publikationer. Så håll utkik efter det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.