Uppdaterad: 02 maj, 2018

Nytt arbete med ovana miljöer innebär nya utmaningar för mig med matallergi och matintolerans

Många som börjar en ny anställning upplever att de behöver ta in mycket intryck på grund av nya kollegor, okänd arbetsplats, annorlunda rutiner och eventuellt nya arbetsuppgifter. För mig innebär nyanställning även möjliga kontaminerings källor. Då min kropp och framför allt mage reagerar på oerhört små mängder utav sådant jag inte tål har jag även i kända omgivningar en hög vaksamhet. I okända eller ovana omgivningar höjs den per automatik.

Fördelen jag har denna gång är att jag redan ifrån första mars påbörjat att arbeta någon dag i veckan på mitt nya jobb som QA-konsult, så jag har hunnit bekanta mig med de flesta nya kollegor och hunnit se pentryt. Idag är första dagen då jag arbetar heltid kontinuerligt.

På gott och ont är min nya arbetsgivare givmild med att köpa in livsmedel till de anställda såsom te, kaffemjölk, bröd, pålägg med mera. Stora som små brödsmulor är tyvärr en vanlig syn i det lilla pentryt. För mig innebär det stora problem eftersom jag måste undvika att få dem i närheten av något jag skall äta eller dricka. Före idag gick det bra men idag fick jag en mild reaktion som gav mig problem med magen. Jag hoppas att det inte innebär att jag mår dåligt imorgon, för det hade varit synd att må dåligt redan andra dagen på jobbet.

Öppenhet är ett ledord jag försöker följa vad det gäller min matallergi och matintolerans. Jag berättar om det och talar om de gånger jag inte mår bra (för att jag fått en reaktion i kroppen utav något jag ätit) för att personerna i min omgivning skall få veta mer om hur det fungerar. Med förhoppning om ökad förståelse.

Idag är det vårruset och företaget jag blev anställd på skall ställa upp så jag hänger på. Blir trevligt att träffa kollegorna utanför kontoret och få lite motion. Löpning är inte något jag har gjort på ett tag så det blir jobba-gå varianten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.