Nyhet: Glutenfritt godis och mjölkfri choklad

Uppdaterad: 2018-04-24
deBron gluten- och laktosfrittgodis

Populära artiklar kring gottis

Redan i 2011 skrev vi artiklarna om mjölkfri choklad och glutenfritt godis och de har varit välbesökta ända sedan dess. Vi har uppdaterat dem många gånger under åren och både fyllt på med godis men även tagit bort ifrån artiklarna bland annat då tillverkarna förändrat sina recept och de inte längre kunde stå kvar för att de efter förändringen innehöll gluten eller mjölk.

I artikeln om choklad är chokladsorterna uppdelade på mjölkfri choklad och laktosfri choklad för att göra det tydligt. Det kan göra stor skillnad för mjölkallergiker om det finns spår av mjölk i chokladen men för de flesta laktosintoleranta är det mindre viktigt. Små mängder av laktos brukar inte ge problem för laktosintoleranta.

Om du är nyfiken på att läsa mer om chokladsorterna eller om de glutenfria gottis sorterna är det bara att klicka och läsa vidare.

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *